VÝROBNA Koníčkových uzenin

Za prvními dveřmi máte možnost podívat se na to, jak se vyrábějí uzeniny tradičním způsobem – bez chemie, které je všude přehršel. Ne nadarmo se říká, že Česká republika je popelnice Evropy co se týče potravin, ostatně stačí si přečíst pár etiket na uzeninách v obchodech. A právě proto jsme se rozhodli, že to budeme dělat jinak, všechno poctivě, a tak abychom s čistým svědomím nabídli tyto uzeniny našim zákazníkům. Naše motto pro tuto divizi je „Jen maso a koření, nic víc!“ V tuto chvíli Vám můžeme z klasických výrobků nabídnout tlačenku, jelítka, jitrnice, Sládkovu paštiku, sekanou, bůčkovou roládu, špekáčky, Vojkovickou klobásu a  další… V  nabídce máme i novou speciální edici výrobků: Pivní a chmelová klobása a taky papriková žíznivá klobása, bůček na sladu, vepřová plec na pomerančích anebo vepřová krkovice na malinách, které jsou v provedení sous-vide.

 

 

V rámci Velikonočního jarmarku, který se konal 24. 3. 2018 v areálu Koníčkova dvora, byla slavnostně zahájena (resp. obnovena) historická výroba Koníčkových uzenin v areálu bývalé likérky a pak státního statku či jatek. Řeznictví a uzenářství nabízí poctivé uzeniny - jelita, jitrnice, tlačenku, klobásy, párky, tlačenku, rolády a mnoho dalších masových pochutin, které se vyrábějí jen z kvalitních surovin a podle originálních receptur – bez chemických dochucovadel a zvýrazňovačů chuti, glutamátu a dalších chemikálií. Koníčkovy masové a uzené výrobky, které se připravují přímo v areálu dvora, si můžete koupit v přilehlé prodejně potravin a řeznictví v hlavní budově Koníčkova dvora. Mimo jitrnic a jelit jsou všechny Koníčkovy masné výrobky bezlepkové.

PŘEHLÍDKA SORTIMENTU, SLOŽENÍ, DOPORUČENÉ UŽITÍ

KLOBÁSA PACHOLEK – vepřová, bez hovězího masa, s vyšším obsahem tuku, hodí se výborně na grilování, kape do ohně a vytváří typickou vůni.

ŠUNKOVÁ KLOBÁSA - je vyrobená z velice libové vepřové kýty a hovězího masa (20 %). Doporučujeme uvařit nebo po si dát jen tak po studenu. Tato klobása by na grilu byla suchá.

KLOBÁSA S PIVNÍM SÝREM – sýr je pokrájený na kostičky a vmíchává se do směsi na klobásy. Jde o tradiční Jarošovský pivní sýr. Klobása se ideálně hodí k pivu.

HOVĚZÍ KLOBÁSA – ze 100 % z hovězího masa, opracovaný krk. Klobása je vhodná například k červenému vínu. Výborná je ke konzumaci jak za tepla, tak studena, přičemž po studenu vynikne chuť koření

BÍLÁ GRILOVACÍ KLOBÁSA - Vhodná na gril. Naši řezníci do ní budou dávat různé bylinky podle dostupnosti a čerstvosti. Byliny pak zvýrazní huť.

ŠPEKÁČEK – pro výrobu použito hovězí a vepřové maso, hřbetní sádlo. Špekáček je ručně vázaný, vhodný přímo na „patyk“ a oheň.

TENKÝ PÁREK – hrubozrnný tenký párek je vyrobený z vepřového masa – ve skopovém střevě. Je vhodný pro děti – ideálně v podobě párku v rohlíku. Ideálně zavařit vodu, vypnout, hodit párky a přiklopit. Po „nafouknutí“ se může již předem tepelně upravený párek jíst.

UZENÉ MASO – vyrobené bez nástřiku (na sucho naložené) z kýty nebo krkovice. Do masa se nepřidává voda. Ideální po studenu k pivu, ke kořalce, na chleba s hořčicí. Stačí jen ohřát - jako knedlíky na páře a podávat (maso je už tepelně opracované).

SVÍČKOVÁ SEKANÁ – jde o klasicky mleté maso s vejcem a kořením, motané v bránici a následně pečené. Nepřidáváme strouhanku a naše sekaná je tudíž bezlepkovým produktem.

BŮČKOVÁ ROLÁDA – bůčkové pláto plněné směsí svíčkové sekané a doplněné sterilizovanou zeleninou. Tato směs se pak peče.

TLAČENKA – vyrábíme pouze a jen z plecka (nikoliv z odřezků a zbytků z bourání masa) a garantujeme, že takovou tlačenku jste dlouho nejedli.

JITRNICE A JELITA – klasický postup, klasické suroviny. POUZE MASO A KOŘENÍ, NIC VÍC!

Veškerý sortiment se vyrábí KAŽDÝ TÝDEN ČERSTVÝ!

RYZÁK 11 % - filtr. světlý ležák

KLUSÁČEK 13% - vídeňský speciál


V PET  - Ryzák, Grošák, Vraník,  Pony pejl, Hatattitla,

Zimní-jarní Pivní menu [pdficon]

 

Panel

Právě na čepu

RYZÁK 11 % - filtr. světlý ležák

KLUSÁČEK 13% - vídeňský speciál


V PET  - Ryzák, Grošák, Vraník,  Pony pejl, Hatattitla,

Zimní-jarní Pivní menu [pdficon]